Advocatenkantoor Insight Legal: 5 jaar later

Je bekijkt nu Advocatenkantoor Insight Legal: 5 jaar later

Het Bilthovense advocatenkantoor Insight Legal viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. Bij de start zijn aan de advocaten enkele vragen over hun toekomstplannen en ambities gesteld. Nu 5 jaar later is het tijd om te vragen hoe het hen is vergaan en hoe zij er nu voor staan.

Oprichting

Insight Legal is op 1 februari 2013 door de advocaten Jelle Braak en Jochem van den Bosch opgericht. Nadat zij in 2002 aan de Universiteit Utrecht afstudeerden, kozen zij beiden voor de advocatuur. Jochem eerst in Amsterdam en later Utrecht en Jelle in Utrecht. Toch zijn ze altijd contact met elkaar blijven houden en hebben ze na een korte samenwerking bij een Utrechts kantoor besloten om hun eigen advocatenkantoor te starten.

Naamsbekendheid

Spijt van hun beslissing om zich in Bilthoven te vestigen, hebben zij niet. Jelle: ‘Zelf woon ik in Bilthoven en met ons opgebouwde netwerk in de omgeving was het een logische keuze om hierheen te komen. We merken dat cliënten het prettig vinden om hun advocaat in de buurt te hebben”. Jochem vult aan: ‘De afgelopen jaren hebben wij veel gedaan om ons kantoor in Bilthoven, maar ook daarbuiten te promoten. We hebben hierdoor in korte tijd een goede naamsbekendheid opgebouwd. Onze website www.insightlegal.nl en mond-tot-mond reclame hebben hieraan bijgedragen, maar ook op onze maandelijkse column in De Stadspers krijgen wij veel respons”.

Kosteloos advies

De advocaten zijn midden in de crisis gestart, maar nu de economie aantrekt, is de vraag naar hun expertise groot. Ze waren voorheen vooral actief in Midden-Nederland, maar bestrijken tegenwoordig heel Nederland.

Beide advocaten zijn tevreden en trots hoe Insight Legal zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en dat zij ook hun eigen waarden hebben weten vast te houden. Jelle: ‘Wij vinden het belangrijk onze juridische kennis te delen. Vandaar dat we de mogelijkheid bieden om kosteloos en geheel vrijblijvend een juridische vraag aan ons voor te leggen. Op die manier hopen we de drempel om een advocaat in te schakelen een beetje te verlagen. Volgens ons zou Iedereen de beste rechtshulp moeten krijgen. Vandaar dat we naar de cliënt toe ook altijd heel eerlijk zijn over de kans van slagen van de zaak, zodat hij niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Dat zouden wij zelf namelijk ook niet willen’.

Erfrecht

Jochem is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, vastgoed, incasso en intellectueel eigendom en Jelle is van alle markten thuis op het gebied van het arbeidsrecht en het personen- en familierecht. Sinds enige tijd hebben ze daar een gezamenlijke specialisatie aan toegevoegd, namelijk het erfrecht. ‘Het erfrecht is een nog onderbelicht specialisme, dat sterk in opkomst is. We proberen ons kantoor altijd ‘beter’ te maken en tegemoet te komen aan de behoeften van onze cliënten. Vandaar dat rechtszoekenden nu ook voor erfkwesties bij ons terecht kunnen’, aldus Jochem. Jelle verduidelijkt dat hun keuze voor erfrecht logisch is, aangezien bij de afwikkeling van een erfenis vaak hun beide specialismen aan bod komen. Zo kunnen zij in erfkwesties een ijzersterk duo vormen door hun cliënten als team bij te staan.

Vertrouwensband

De advocaten zijn nog net zo ambitieus als vijf jaar geleden en verwachten dat Insight Legal ook in de komende jaren nog verder zal groeien. Groei is voor hen echter geen doel op zich, omdat dit nooit ten koste van de kwaliteit van hun dienstverlening en hun alom geprezen persoonlijke benadering mag gaan. Jelle: ‘Wanneer een cliënt ons belt, dan verwachten zij vaak dat zij eerst een secretaresse te spreken krijgen, die hem naar de advocaat doorverbindt. Dit vonden wij echter zo onpersoonlijk, dat we hebben besloten om het anders aan te pakken. Een cliënt die ons belt, krijgt direct contact met één van de aanwezige advocaten”. 

Jochem valt hem bij: “De afgelopen jaren hebben wij een groot cliëntenbestand opgebouwd en van veel van hen behartigen wij al jaren hun zaken. Hierdoor hebben we een hechte vertrouwensband opgebouwd, waardoor we ook weten wat er intern speelt en hoe de organisatie of de persoon in elkaar zit. We streven er altijd naar dat onze cliënten zo snel mogelijk inzicht in hun zaak en rechtspositie krijgen en dat ze direct met ons vertrouwd raken. Vandaar dat we niet willen dat zij iemand te spreken krijgen, die hun zaak nog niet kent en dus niet direct antwoord kan geven op hun veelal prangende vragen”.